Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

Συμμετοχή στο Συμπόσιο “Psychological Perspectives”

 

H Γραμμή 10306 συμμετείχε στο Συμπόσιο “Psychological Perspectives”, που διοργανώνει το Maastricht University κάθε χρόνο και αφορά πρωτοετείς φοιτητές Ψυχολογίας. Η συνεργάτης της Γραμμής 10306, Άννα-Μαρία Σακελλαρίου, Ψυχολόγος, MSc Νευροψυχολογία, παρουσίασε το Workshop με θέμα: «Βήματα κατά τη διάρκεια μιας κλήσης στη Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306: ένας πρακτικός οδηγός για τον ειδικό».

Η Γραμμή 10306 είναι η Εθνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ελλάδα. Παρέχει Πρώτες Ψυχολογικές Βοήθειες σε κάθε άνθρωπο που αναζητά υποστήριξη, για όποιο θέμα ψυχικής υγείας κι αν τον απασχολεί (άγχος, κρίσεις πανικού, πένθος, οικογενειακά προβλήματα, δυσκολίες στη σχέση, κλ.π.).

Στη διάρκεια του workshop αναπτύχθηκαν θέματα όπως η ιστορία πίσω από τη Γραμμή 10306, τα βήματα που ακολουθεί ένας ειδικός ψυχικής υγείας, όταν λαμβάνει μια κλήση, αλλά και πώς ανταποκρίνεται σε απαιτητικές συνθήκες!

Με την ολοκλήρωσε του workshop οι συμμετέχοντες ήταν πλέον πιο εξοικειωμένοι με αυτό το ιδιαίτερο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας, θέτοντας πολλές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, όπως «ποια ήταν η πιο δύσκολη κλήση που είχατε;», «σκέφτεστε καμιά φορά τους καλούντες, αφού κλείσετε το τηλέφωνο;», «νιώθετε ποτέ ανασφάλεια, όταν μια κλήση είναι πολύ απαιτητική;».

Ο σκοπός του συγκεκριμένου Συμποσίου ήταν να έρθουν οι πρωτοετείς φοιτητές Ψυχολογίας σε επαφή με διαφορετικούς κλάδους της επιστήμης που διάλεξαν να ακολουθήσουν και να εξερευνήσουν διαφορετικές εκφάνσεις της, όπως αυτό μιας τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης.