Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

Υποστήριξη στους πρόσφυγες από την Ουκρανία μέσω της Γραμμής 10306

Η Γραμμή Ψυχοκοινωνική Υποστήριξης 10306 στέκεται -και θα σταθεί για όσο χρειαστεί- δίπλα στους πρόσφυγες που έρχονται από την Ουκρανία, προσφέροντας ψυχολογική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Οι άνθρωποι που έχουν επηρεαστεί με οποιονδήποτε τρόπο (άμεσα ή έμμεσα) από τον λυπηρό πόλεμο στην Ουκρανία, ή που έχουν συγγενείς που έχουν εμπλακεί στον πόλεμο, μπορούν να καλούνε 24 ώρες το 24ωρο, ανώνυμα και δωρεάν, στο 10306 και θα λάβουν υποστήριξη στην Ελληνική ή Αγγλική Γλώσσα.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) «Μέγας Δωρητής» του 10306

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)  είναι ένας φιλανθρωπικός ιδιωτικός οργανισμός – από τους μεγαλύτερους στον κόσμο – και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς  οργανισμούς, που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως παιδεία, υγεία, κοινωνική πρόνοια,   τέχνη,   αθλητισμός, και που εκτιμάται ότι θα επιφέρουν σε βάθος χρόνου θα προσθέσουν αξία στην κοινωνία. Επίσης, το ΙΣΝ χρηματοδοτεί προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού, στη βάση του «ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες και περίπλοκες προκλήσεις του κόσμου είναι μαζί». Βασική αρχή του αποτελεί το «όλοι πρέπει να βοηθήσουν όσο μπορεί ο καθένας!».

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19 τον Απρίλιο 2020 ανακοίνωσε τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης, συνολικού ύψους $100 εκατομμυρίων.

  Η 10306 Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, χρηματοδοτήθηκε  με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης για τον COVID-19.