Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

Δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη όλο το 24ωρο

Λυπούμαστε.

Δεν μπορούμε παρά να είμαστε δίπλα σας.

Με απόφαση της υφυπουργού Υγείας @zoirapti και τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος @snforg, η Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 συνεχίζει να λειτουργεί δωρεάν όλο το 24ωρο παρέχοντας στήριξη στους πληγέντες των πυρκαγιών.
Επίσης, με απόφαση της υφυπουργού, συγκροτούνται κλιμάκια ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών από το ΨΝΑ και από ΝΠΙΔ, μέλη της Ομοσπονδίας “ΑΡΓΩ”, που εποπτεύονται από το @ypourgeio_ygeias , προκειμένου να παρέχουν επιτόπια ψυχοκοινωνική υποστήριξη, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί και διαμένουν στα ξενοδοχεία που με δαπάνη της πολιτείας έχουν μισθωθεί για το σκοπό αυτό.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) «Μέγας Δωρητής» του 10306

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)  είναι ένας φιλανθρωπικός ιδιωτικός οργανισμός – από τους μεγαλύτερους στον κόσμο – και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς  οργανισμούς, που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως παιδεία, υγεία, κοινωνική πρόνοια,   τέχνη,   αθλητισμός, και που εκτιμάται ότι θα επιφέρουν σε βάθος χρόνου θα προσθέσουν αξία στην κοινωνία. Επίσης, το ΙΣΝ χρηματοδοτεί προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού, στη βάση του «ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες και περίπλοκες προκλήσεις του κόσμου είναι μαζί». Βασική αρχή του αποτελεί το «όλοι πρέπει να βοηθήσουν όσο μπορεί ο καθένας!».

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19 τον Απρίλιο 2020 ανακοίνωσε τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης, συνολικού ύψους $100 εκατομμυρίων.

  Η 10306 Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, χρηματοδοτήθηκε  με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης για τον COVID-19.